Тежка седмица за българските пия…вино-любители

Тежки дни се очертават тези за почитателите на божествената напитка в София (но и в другите градове на България).

Two Friends by Alex Velianov

Програмата започва още днес (вторник) се дегустация на няколко вина на Алекс Велянов (за тези от вас, които не знаят, Алекс е български винар, работещ в Австралия, България и други места по света), която ще се проведе в La Bodega (която се намира зад софийските Хали на ул. “Георг Вашингтон” №8).


Вижте по-голяма карта

Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

Четвъртък е денят на младото божоле. То ще пристигне едно временно на няколко места и едно от тях ще е отново La Bodega. През целият ден обаче във всички магазини CASAVINO почитателите на емблематичното френско вино ще могат да опитат реколта 2010г., а вечерта в 18.30 от веригата са подготвили специални информационни (и дегустационни) сесии посветени на божолето пак във всички магазини от веригата.

България отвръща на френския удар

Преди това обаче, в сряда, от 18.30, в магазините на CASAVINO срещу парка Заимов в София и този във Варна, винарите от Вила Любимец ще представят българския удар в лицето на френската винена хегемония – младото вино от серията Фемела.

И тук дори не сме включили всичко, защото до края на месеца предстоят още – дни на младото вино в Пловдив и откриване на новия магазин на CASAVINO (пак там) и още и още винени събития.

И за да не затормозяваме главите ви, в които, сигурни сме, се стелят алкохолни изпарения, ви предлагаме цялата тази информация, нагледно представена в следния календар:

Ако натиснете на бутончето в долния десен ъгъл можете да добавите този календар към личният ви календар в Гугъл и винаги да сте информирани за актуалните събития в София (и България)…

5 thoughts on “Тежка седмица за българските пия…вино-любители”

 1. Maria says:

  да не забравяме и дегустацията на Пино Ноар (14 различни вида, охх) във вино бар Buleria.
  вторник 19.00ч.

  1. Бидé добавено в календара 🙂

 2. Nataliq says:

  Да добавим и други – дегустация на вината от новата реколта на Винарско имение Драгомир- 17.10- Русе; винена вечеря – 18.10- Севлиево плаза – Севлиево, 24- 26. 10 – щанд на гурме салона в Радисън, 25.10.- винена вечеря в хотел” Перперикон” – Кърджали, 27 – 28.10 – в къща Хиндлиян на Стария Пловдив – Дефиле на младото вино.
  Намерете вашето място и заповядайте при нас!

  1. Ако ни информирате предварително за тези събития, можем да публикуваме информация за тях във Виноблога, за да може повече хора и от повече градове (а не само от София) да научават и да участват в тях.

 3. Lhc says:

  отразявайте актуални неща не глупости

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *