Аламос малбек 2007

Alamos Malbec 2007

© Бибендум :: www.bibendum.bg

Франция е родината на сорта Малбек, но в Аржентина това вино е намерило своята нова същност. Истината е, че до голяма степен това е благодарение на Николас Катена, който е имал смелостта да мечтае, че един ден Аржентина може да се превърне от производител на евтино и/или едрово вино в световно-признат износител.

Цветът на този малбек е дълбок гранатов. Ароматите в носа разкриват един силен и свеж копър, допълнен от червена боровинка и черни горски плодове, допълнени с леки пикантни акценти. Ако има нещо разочароващо, то се разкрива на небцето, където Аламос демонстрира едни доста силни и горчиви танини, комбинирани с леко и слабо тяло.

Подходящо за широк кръг ястия, телешкото на скара никога не би било неподходящ избор – все пак това е крайъгълният камък на националната кухня на Аржентина. Жалко само, че в България много трудно може да бъде намерено качествено такова на цена, която да не наподобява трансферната сума на аржентинска футболна звезда (Радан има някои добри съвети по темата). Цена 17лв.

Оценка: 5=

One thought on “Аламос малбек 2007”

  1. liliana0 says:

    Това ще го комбинирам с дива свиня(глиганка) на жар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *