Авлудзена Мерло Резерва 2008

Avludzena Merlot Reserve 2008

cc Виноблог :: vinoblog.eu

Сортът мерло е толкова разпространен и популярен, че навярно има няколко десетки различни стила вино, които могат да бъдат постигнати само с него.

Рядко обаче може да се видят две коренно различни вина, правени от едно и също грозде в една и съща изба – точно такъв е случаят с двете вина мерло на избата “БойАр”. (Ето и прегледът на другото мерло.)

Виното с марката “Авлудзена” (хубава марка меду другото) е отлежавало 10 месеца в барици (225-литрова бъчвичка) от калифорнийски и френски дъб. Авлудзена мерло е хем сериозно, хем пивко. В носа му веднага се усещат зрелите червени плодове, които са крайно характерни и за мерлото като сорт, и за Югоизточна България, като тероар. На вкус, освен червените плодове, се усещат още дъба и подправки, аромат който също се дължи на отлежаването.

Това не е вино, което ще ви атакува с мощно тяло и дълъг послевкус, но все пак е достатъчно бойко, за да ви съпровожда по време на вечерната ви разходка в света на скарата и барбекюто. Дори ако сте решили да минете с бургери или пица, за да не изпуснете супер дербито на “А” група между Миньоро и Калиакра, можете спокойно да му се насладите. Непретенциозно, но с отговорно отношение към сетивата ви, точно както ги обичаме…

Оценка: 5=

Отбележете или коментирайте това вино: Avludzena Merlot Reserve 2008

5 thoughts on “Авлудзена Мерло Резерва 2008”

  1. Радан says:

    А кое е другото мерло(т) на БойАр??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *