Брестовица резерва каберне совиньон 2006

Brestovitza Reserve Cabernet sauvignon 2006

© ВК "Нов живот" - Брестовица :: www.brestovitsawinery.com

Едно от големите ни удоволствия е да можем да ви предложим добро вино на добра цена. А когато успеем да комбинираме това и отколешното ни издирване на доброто българско каберне совиньон, съвсем имаме повод да почерпим.

Днешният ни повод се нарича Брестовица резерва каберне совиньон 2006. Вино, чиято магазинна цена е (внимание, моля) 7 лева. Разбира се, на тази стойност не можете да получите каберне от световна величина, но в случая имаме едно добро вино, което спокойно можете да си отворите вторник вечер след тежък работен ден.

Цветът е доста блед (за каберне совиньон), рубинено-червен. Ароматите на нос са средно до силно-интензивни с черни горски плодове, черни череши, сливи конфи. Мирисът на череши придава една свежест на аромата на виното и го прави пивко и приятно и на небцето.

Съгласно българските стандарти, терминът “резерва” означава, че виното (би трябвало да) е лежало поне 12 месеца в дъбови бъчви преди да бъде бутилирано. Ароматът на дъб и ванилия (който се добива при отлежаване в дъб) е мек и елегантен, заради което нямам причини да се съмнявам в искреността на производителите.

Ако мога да имам някакви забележки към това вино, то те могат да са към общите впечатления. Доста ниска киселинност, комбинирана със слаби танини. Това, което ги спасява е плътното тяло и леката сладникавост със силни плодови и конфитюрени вкусове на небцето.

Дори с тези забележки обаче каберне совиньон-а на Брестовица е едно прилично вино, което препоръчваме за ежедневно консумиране с червени и тежички меса, бяло саламурено сирене и други типични български ястия.

Оценка: 4½

Коментирайте и отбележете това вино: Brestovitsa Cabernet Sauvignon Reserva 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *