Енира Розе 2008

Enira Rose 2006

© Винарска изба "Беса вали" :: www.bessavalley.com

Така се случи, че започнахме изучаването на една от най-любопитните винарни в България с розето им, което отгоре на всичкото е и от по-нисък ценови клас (някъде около 10лв. бутилката). Виното е купажно, осведомените източници, пожелали да останат анонимни, на Виноблог са съгласни, че е направено от сортовете мерло и сира, но спорят за точното съотношение (80:20 в полза на мерлото или 50:50).

Енира розе от реколта 2008 е приятно вино, с интересен бонбонено-розов цвят, аромат, доминиран от череши, вишни и други горски плодове и една интересна добавка на земни тонове, дори нещо, леко наподобяващо тор, което в извратения свят на виното си минава отвсякъде за плюс.

Виното е освежаващо, но малко плоско. Иначе е добре балансирано, финалът е малко къс с силно усещане на червените горски плодове и лек акцент на препечена захар.

Цената му го прави подходящо за ежедневна консумация, но за съжаление за нищо повече от това. Може да спаси немалко двойки от излишни семейни скандали, когато той иска да яде месо, а тя риба и виното трябва да бъде подходящо и за двете. Но нашето предложение е да го пробвате с китайско.

Оценка: 4+

Отбележете и коментирайте това вино: Enira Rose 2008

3 thoughts on “Енира Розе 2008”

  1. Радан says:

    с китайско… а със шкембе чорба?

  2. Ето това е едно винено предизвикателство, което наистина си заслужава!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *