Сеп Мозер Ризлинг фон ден Терасен 2009

Riesling Von den Terrassen 2009

© Project AW :: project-aw.com

Макар ризлингът да е открил нови райски земи, в които да се прославя (като САЩ например), Австрия и Германия и до ден днешен остават емблеми за виното от този сорт.

Този ризлинг от терасираните лозя на Рорендорф (повече за тероара вижте в ревюто на Грюнер велтлинер-а от същото място).

Сламено-жълто вино с блясък. Носът е букет от костилков плод (за мен по-скоро кайсия, отколкото нещо друго) и цветисти акценти. Тялото е обло и приятно, с освежаваща киселинност.

Доста добър ризлинг, който можете да използвате за база, по която да сравнявате други представители на сорта. Цената му от 23лв. може би е малко над това, което бих дал за вино от този калибър.

Не знам защо, но си мислех за силни и пикантни кухни, когато пиех този ризлинг – китайско, индийско къри, тай. Силната свежест (киселинност) и сочното тяло действат одобряващо (или като пожарна?) на подпаленото от люто и пикантни подправки небце.

Оценка: 5-

One thought on “Сеп Мозер Ризлинг фон ден Терасен 2009”

  1. liliana0 says:

    Докато не включа резачката и принудата не става.Мразя така да живея.Защо не може с най-прости думи да се стигне до решение и обяснение.Винаги трябва да има принуда-пожар!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *