Ялумба Ангъс кюве брут

Angas Brut Premium Cuvee

© Бибендум :: www.bibendum.bg

Австралия не е позната (поне в България) с пенливите си вина, но изглежда има с какво да ни се похвали. Този брут на Ялумба носи в себе си типичния дух на Новия свят с по-силния си аромат и осезаемата на езика сладост на виното, но същевременно е цитрусово и освежаващо.

Свеж жълто-зелен цвят с блясък. На нос се усещат лек дъб, лимонена кора. На небцето е леко сладникаво, но същевременно с освежаваща киселинност и много приятна газираност.

Подходящо за пиене само, ако все пак искате да му направите компания, заради леката сладост, мисля, че ще върви повече на салата с майонезен сос или на плодова салата, отколкото с хайвер например.

Не цена 16лв. е много сполучлива алтернатива на по-скъпите италиански, испански и (не дай си…) френски варианти на пенливото вино.

Оценка: 5=

2 thoughts on “Ялумба Ангъс кюве брут”

  1. lilia says:

    Не кова, а питам , защото искам…

  2. Сандо says:

    А това “пенливо” вино естествено пенливо ли е? Защото по никакъв начин не могат да се сравняват цените (и вкусовите качества) на естествено и изкуствено газираните напитки – едно шампанско струва скъпо заради сложния технологичен процес… И заради вкуса де :-)))

    Иначе на 25 ноември започва панаирът на независимите винари в Париж… Аз вече имам покани 😉 За новото Божоле на 18 ноември също :-)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *