Връзкари

ВИНО:

На български:

Виното.в.България
Със сигурност любимата ни социална мрежа за вино. Печели ни най-вече с отворения си формат и огромния избор от български вина.

“Бакхус”
Българската винена библия. Издание на “Економедиа” с най-сериозна история и енотека.

“ДиВино”
Младият лъв, който се подготвя да оспори първенството на алфа-мъжкаря. Освен с хитрата игра на думи в името и фактът, че е отроче на оригиналния екип, създал “Бакхус”, “ДиВино” се опитва бързо да се наложи като качествено и принципно онлайн издание за вино.

In Vino Veritas
Интересните блогове за вино така или иначе са малко, а тези на български направо се броят на пръстите на едната ръка (ние сме малко арогантни и вече се смятаме за нещо малко повече от блог…)

На английски:

The Labelmaker
Ако се поддадем на патриотичното у нас, този сайт трябва да влезе в бг-секцията, но сайтът на Йордан Желев е (по-скоро) на английски. Това не бива да ви притеснява обаче, защото неговият език е изкуството, дори когато се отнася за етикетите на любимите ни бутилки.

Wine Library TV
Любимият ни “винен” сайт и основен източник на вдъхновение за Виноблога. ТВ винотеката е проект на Гари Вайнерчук, потомствен търговец на вино от… Ню Джързи (и от Минск преди това…) и страхотно атрактивен винен експерт.

(НЕПРОФЕСИОНАЛНА) КУЛИНАРИЯ:

Кухнята на хобита
Хобитът е Радан Кънев, а неговият кулинарен блог не е ултра-зубърски прочит на света на Толкин, а колекция от вкусни И здравословни рецепти.

Гладната акула
1/2 от екипа на легендарния “Нож и виличка”, Нервната акула обича да успокоява разклатената си от политиката психика с приготвянето и заснемането на интересни рецепти.

My Soul Kitchen
Другата половина показва, че понякога разделението може да е хубаво нещо – така получаваме два страхотни кулинарни блога на цената на един!

ВСЯКАКВИ ДРУГИ:

Пътуване до…
Не просто сайт, а общност. Стотици пътеписи, написани от читателите-автори на сайта. Бихме се радвали, ако един ден Виноблога прилича по това на “Пътуване до…”