Милиони различни небца

Виното е специално изживяване. Професионалистите казват, че за да можеш да усетиш едно вино напълно трябва да използваш поне 4 от 5-те си сетива: погледът, обонянието, допирът (добре де, вътре в устата, но пак е допир) и разбира се вкусът. Има винофили, които успешно са приложили и слухът (“Чакай сега да чуем Робърт Паркър/Decanter/”Бакхус” какво казват за това вино и тогава ще преценим дали ни харесва” ), но това е сложна тема, която не бихме искали да разискваме сега.

В каквото и да искат да ни убедят професионалистите обаче, никога не трябва да забравяме едно – опитването и изживяването на дадено вино зависи само и единствено от собствения ни вкус. А всяко небце е различно. При огромния избор от стилове, сортове и производители, можете да сте сигурни, че за всяко има по нещо подходящо, дори специално.

Разбира се има някои “традиции”, които е добре да се спазват – бялото вино се пие добре охладено (но пък от друга страна не ледено), а пък скаридите и другите морски дарове, просто не си отиват с един мощен мавруд.

В този блог често ще правим силни заключения кое струва и кое не. Кое с какво върви. Кое на какво ни напомня. Молим ви да ги приемате напълно условно. И да не се съобразявате, с което и да е от предложенията ни, което не ви допада. Доверявайте се само на собствения си вкус. Ние сме тук само, за да ви помогнем да го развиете.

One thought on “Милиони различни небца”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *