Право на отговор

Навярно вече ви е омръзнало да ви натякваме колко непретенциозен е Виноблог, но за нас наистина е важно да научим всички любители на виното да се доверяват на собствените си небца. Ето защо не пропускаме да изтъкнем две неща: 1) да не се съобразявате с нашите оценки, ако смятате, че се различават от вашите собствени и 2) да дадем възможност на най-широк кръг хора да изразяват мнението си.

Специално що се отнася до второто, това включва и българските производители на вино. И доколкото България е малък пазар, с ограничен кръг изби, марки и вина, много бихме искали да им помогнем да достигнат директно до клиентите си и сме готови винаги да дадем възможност това да се случи чрез виртуалните страници на Виноблога.

В редакцията ни се получи писмо от Жайр Агопян, собственик на избите “Телиш” и “Кастра рубра” по повод нашия материал за “Виа Диагоналис 2007”. От скромност пропускаме похвалите за блога (макар да си запазваме правото да ги използваме в бъдеще) и публикуваме без промени уточненията, които той би искал да направи:

Вашият блог привлече вниманието ми и ме накара да ви отговоря лично, за да се опитам в същия добронамерен и спокоен тон да ви обясня някои неща свързани с коментарите около Виа 2007. Разбира се в никъв случай не искам да бъда разбран погрешно както и като човек които се опитва да налага мнението си. Виното е субективен продукт и всеки на този свят има право на свое мнение и свободата да харесва или не дадено вино. Но направо към нещата които искам да споделя:

1.Понятието “коректно” вино е твърде често използвано от мен но то покрива други представи. Аз наричам “коректно”- вино което няма претенции за някаква индивидуалност и в същото време е направено честно. Виа Диагоналис е много повече от коректно вино.

2. Вината в нашето портфолио никога не са били надценени а напротив. Бърза справка която сам можете да направите ще покаже че Телиш е единствената ф-ма в бранша която създава ценови категории и принуждава другите да се съобразяват с тях.

3. Търговската политика за Виа 2007 има една цел. Да накара колкото се може повече хора да опитат виното. Аз смятам че виното трябва само да говори за себе си.

4. Нямаме свръх производство на Виа и нямаме нереализирани търговски операции. Самият факт че 2008г. (която все още не е готова за мен) е на старата и единствена цена което би трябвало да ви убеди че нямаме никакво намерение да бутаме цената надолу.

Господин Агопян завършва писмото си с покана всички приятели на Виноблог и на виното изобщо да посетят избата в село Коларово, за да видят сами как се прави виното на “Кастра рубра”. Повече информация и контакти от сайта на избите.

Ние пък бихме искали да уточним, че независимо от вниманието към блога ни, нашият стремеж да ви представяме честно и обективно мнение няма да се промени. От друга страна се радваме, че българските производители се стремят да обърнат внимание и да информират всеки потребител и смятаме, че това е поведение, което трябва да бъде поощрявано.

5 thoughts on “Право на отговор”

 1. Иван says:

  Похвална е реакцията на г-н Агопян. Адмирирам бизнеса, който влиза в контакт със своите клиенти и слуша тяхното мнение. Аз лично харесвам вината “Телиш”, а сега смятам и да посетя избите на “Кастра рубра”, преди да опитам и тези вина.

  Поздрави!

 2. dzver says:

  Интересно писмо. Не казва нищо в цели 4 точки. Все пак такива контакти правят виноблог важен сайт и дават възможност за развитие =)

  Колкото до Телиш, имам наум едно подходящо вино, за да опитам да напиша ревю, ама ще е критично и не знам дали е добре това.

  1. Емил Стоянов says:

   Защо да не е добре? Според мен, ако г-н Агопян се интересува от мнението на обикновените хора, които консумират продуктите на Телиш, би взел мението ти по-скоро като ценно, от колкото като “неподходящо”. А щом чете vinoblog.eu, значи го вълнува точно това. Давай, а ние ще четем 😉

 3. Стойчо says:

  Така се прави 🙂

 4. Мариана says:

  Като собственик,наследство няколко декара лозе в с.Коларово,където е построен винпрома,ми е чудно що за успех в бизнеса е когато хората,които сме собственици на тези земи,вече трета година не получаваме рентите си.Председателите на кооперациите са под натиск,правят всичко възможно да поддържат бизнеса на ниво и не вярвам,че от тях трябва да търсим отговорност за изплащането на нашите ренти.Тук нещата са загубили своята коректност и се засягат правата по договорите ни върху нашите имоти,от които се облагодетелстват хора,елита в този бизнес,арендаторите са под прицела на нападки,а ние собствениците на масиви с лозя в региона на с.Коларово,вече трета година сме без ренти.В кой е причината? Въпросът е принципен.Тук става въпрос не само за нашите права,а и за поколения назад когато моите деди някога са били измъчвани от социализма и са лежали в Белене,насила са им иззели имотите.А сега не се ли получава същото,но по ” хуманен” начин,мафия,на която трябва да ръкопляскане,че се подиграват и на миналото ни и печелят достатъчно много от земите на моите деди.Да печелят,но да дават рентите на хората

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *