Златна есен

Октомври измина почти неусетно за блога ни, тъй като през него се случиха толкова много неща. Освен, че се преместихме на собствен хостинг, ходихме на няколко дегустации (за част от които, дори още не сме писали!), посетихме една амбициозна българска винарна и няколко заведения и дори направихме впечатление на индустрията.

Но най-важното е, че (неофициално) открихме новата си рубрика, в която искаме да дадем на всички възможност да зададат въпросите си, свързани с виното. Така че, ако винаги сте се чудели какво върви на кьопоолу или какво значи някой мъглив винарски термин или коя е най-добрата реколта на Château Mouton-Rotschild от 2000 година насам, пишете ни на editor@vinoblog.eu и ние ще дадем най-доброто от себе си да ви отговорим.

Освен всичко останало през октомври изпихме много вино, разказвахме ви за него и спечелихме много нови приятели. Този месец дори ни е изключително трудно да подберем само по едно най-добро вино в категориите ‘бяло’ и ‘червено’ – мисля, че това е най-добрият знак колко интересен беше октомври.

Вино на октомври:

Бяло: Сейнт Клеър Премиум совиньон блан
100%-ово совиньон блан от Марлборо в Нова Зеландия на цена 27 лева
Оценка: 5(+)
Подгласници: Катена шардоне 2007, Бабич Марлборо совиньон блан

Червено: Николас Катена Сапата
купажно вино от Мендоса в Аржентина на цена 183 лева
Оценка: (почти) пълно 5
Подгласници: Мерул мавруд резерва 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *