ИЛ Просеко

IL Prosecco

© "Картел" ООД :: www.cartelbg.com

Italians do it better. (Само да не ме чуе някой французин или испанец). Това просеко не само е много приятно и освежаващо пенливо вино, а има и уникален подход, с който може да спечели симпатиите и на хора, които иначе никога не биха се сетили да пият вино.

Предлага се само в малки (0.375л) бутлки и е затворено с бирена капачка. Освен това шишето доста наподобява това на скъпа сода или дори бира, а цената му никак не е висока (около 8 лв. от магазин)

Въобще “ИЛ” е идеално за ловни компании от типа “3 момичета на дискотека”, а показва и класа, която със сигурност няма да направи впечатление на някой с прякор Компира или Главата, но ще бъде отбелязана от г-н Принц.

Разбира се, италианците нямаше да са италианци, ако бяха майстори само на външната форма. Това просеко е с много характерно и с приятни вкусови характеристики. Цветът е сламено-жълтеникав с приятни зеленикави отенъци. Носът е свеж, доминиран от зелена ябълка и цветни аромати. Лека горчива нотка ми напомня на ядки, например бадем.

На небцето виното е свежо и гладко с приятна лека киселост и сладост на свежи зелени ябълки. Нежните мехурчета и общата заобленост го правят приятно за пиене като аперитив или с леки храни (например морски дарове). Като цяло непретенциозно, но много оптимистично вино със страхотен подход към клиента.

Оценка: 5=

Отбележете и коментирайте това вино: IL Prosecco

2 thoughts on “ИЛ Просеко”

  1. Да, Просеко е заслужаващо внимание вино. Проблемът е, че в България се продават на необяснимо високи цени. В Италия, в магазин, такива бутилки струват най-много две-три евро.

    1. Същото е и с испанските вина. В супермаркет в Испания може да се намери отлично вино на цена 2-3 до 5 €, а тук обикновено от толкова започват и не стават много за пиене…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *