Раймат Абадия 2007

Raimat Abadia 2007

cc Виноблог :: vinoblog.eu

Малко известен факт, дори за познавачите, е че Испания е страната с най-голяма площ, засадени лозя за вино в света. Дори само сухата статистика може да ни подсети, че подобен капацитет води след себе си едно голямо и интересно разнообразие. И наистина, въпреки че за широкия любител Испания е позната най-вече с емблемата си Риоха, любителите на иберийското вино с лекота биха могли да споменат поне няколко други основни наименования (района), в които се произвежда отлично вино – като Навара, Рибера дел Дуеро и дори Херес (откъдето идва любимото на всички британски джентълемни десертно вино шери).

Ако спрем дотук обаче няма да сме никак честни към тази голяма и харизматична страна и към нейната гордост – виното. Испания може да предложи още много, от различни краища, където всяко вино носи белега на земята си и на ръцете, които са го правили. А ние само можем да спечелим и да се обогатим, опитвайки вината на Испания.

Затова днес във Виноблог искаме да ви представим едно вино, което идва от малко познато испанско наименование – Костерс дел Сегре (Costers del Segre)

Раймат Абадия демонстрира много жив червен цвят и мощен аромат на зрели червени плодове, ванилия и дъб. На небцето добре интегрираният дъб се комбинира приятно с аромат на пръст, а финалът е дълъг и напомня на череша. Тялото е средно-дълго, подпомогнато от висока киселинност и силни танини. Едно интересно и загадъчно вино, изпълнено по отличен начин.

Оценка: 4½

П.П. За финал сме ви подготвили едно видео, в което можете да се запознаете с избата Раймат и производството им. За съжаление от средата видеото става достъпно само за испано-говорящите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *